بررسی آزمایشگاهی تأثیر آب های قلیایی و اسیدی بر مقاومت و دوام بتن
کد مقاله : 1063-NCCD
نویسندگان
مهدی ساحلی1، مرتضی شریفی *2، بهمن صفرپور3
1بلوار شهید شیرودی، خیابان خادم الحسینی، کوچه 2، پلاک 234
2عضو هیئت علمی دپارتمان مهندسی عمران و معماری دانشکده فنی و حرفه ای شهید باهنر شیراز-دانشگاه فنی و حرفه ای فارس
3مدرس دپارتمان مهندسی عمران و معماری دانشکده فنی و حرفه ای شهید باهنر شیراز-دانشگاه فنی و حرفه ای فارس
چکیده مقاله
بتن پرمصرف ترین تولید شده ساخت انسان در دنیا به حساب می آید. عامل اصلی در سنجش بتن سخت شده دوام و مقاومت خواهند بود. لذا داشتن دوام و مقاومت بالا در بتن، مستلزم رعایت مسائلی همچون میزان اسیدی و قلیایی آب مصرفی در بتن خواهد بود. با وجود گستردگی کشور ما ایران، pH های مختلفی از آب وجود داشته باشد. به عنوان مثال آب های خلیج فارس و دریای عمان دارای آب های اسیدی می باشند. pH آب به کار رفته در بتن بین 6 الی 8 می باشد. حال اگر در مناطقی که از آب شرب یا آب با pH مناسب محروم بودند، بالاجبار برای تولید بتن از آب های اسیدی و قلیایی استفاده شد، چه تاثیری در دوام و مقاومت های بتن خواهد گذاشت. در این پژوهش تلاش شده است که با استفاده از آب ها اسیدی و قلیایی در بازه های 9،7،5،3و 11 با یک طرح اختلاط ثابت، بتن تولید وآزمایشاتی از جمله؛ جذب آب بتن سخت شده، مقاومت کششی و فشاری بر روی بتن انجام گیرد که با توجه به نتایج به دست آمده هرچه از میزان pH 6 الی 8 فاصله گرفته شده است، بتن با کاهش دوام و مقاومت همراه بوده ضمن این که افزایش فاصله از pH مجاز و کاهش مقاومت، بایکدیگر رابطه مستقیم دارند.
کلیدواژه ها
دوام بتن، جذب آب بتن سخت شده، نفوزپذیری، مقاومت فشاری، مقاومت کششی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر